FOTO: srpskainfo.com

Sva buduća javna okupljanja grupe "Pravda za Davida" biće spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, a učesnici sankcionisani, zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja i nepoštivanja ovog zakona, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode određen broj lica, dok se za nekima traga zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske na jučerašnjem prijavljenom skupu, te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela. 

"Organizator javnog skupa nije se pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavljen kao javni skup u pokretu koji nije bio prijavljen", navodi se u saopštenju. 



Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu su na više lokacija izvršili više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela, dodaje se u saopštenju. 

Učesnici javnog okupljanja prekinuli su i prethodno zakazani koncert Harisa DŽinovića na parkingu "Kraša" tako što su galamom, vikom, vrijeđanjem i oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa. 

Zbog ovih dešavanja, nadležne gradske službe otkazale su prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije. 

Posljednje protestno okupljanje održano je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci poslije čega su neki članovi grupe "Pravda za Davida" napravili niz incidenata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )