FOTO: null

Pojačane mere kontrole automobila će važiti za sva vozila sem za ona koja koriste policija, inspekcija, ministarstva odbrane, javnog prevoza, vozila sa diplomatskim tablicama i vozila hitnih hitne pomoći i vatrogasaca

Vozila koja imaju motore ispod norme EURO 3 od ponoći ne mogu da saobraćaju u Sarajevu, zbog prekomerne zagađenosti vazduha.

Kako prenosi Klix.ba, MUP Kantona Sarajevo (KS) je najaviopojačane mere kontrole automobila, ali mera ne važi za vozila policije, inspekcija, ministarstva odbrane, javnog prevoza, vozila sa diplomatskim tablicama i vozila hitnih hitne pomoći i vatrogasaca.

Takođe, u nekim delovima je zabranjeno kretanje teretnih vozila težih od 3,5 tona.

Prema podacima do kojih je došao portal, u KS čak 40.376 vozila ne zadovoljava EURO 3 standard – to je ukupno trećina vozila na toj teritoriji. Među njima je i jedan od najpopularnijih automobila na ovim prostorima – čuveni golf 2.

Građani nezadovoljni

Pojedini građani izuzetno su nezadovoljni ovakvom odlukom Vlade KS te se smatraju na neki način diskriminisanim.

U pismu koje je upućeno kantonalnim vlastima i medijima jedan građanin ističe da su vlasti omogućile građanima registrovanje istih automobila, što su uredno i naplatile.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )