FOTO: null

Policijska stanica Bijeljina je tokom proteklog vikenda zaprimila dvije dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u ugostiteljskim objektima u gradu, za koje se ispostavilo da su lažne.

U saopštenju iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina navodi se da je u subotu, 12. septembra, pet minuta nakon ponoći nepoznata muška osoba prijavila policiji da je postavljena eksplozivna naprava u ugostiteljskom objektu "Kafanska vrata". 

U nedjelju, 13. septembra, pola sata nakon ponoći prijavljeno je da je u Gradskoj pivnici postavljena eksplozivna naprava "koja će ubrzo eksplodirati". 

Postupajući po ovim prijavama, policijski službenici izašli su na lice mjesta, evakuisali ljudstvo iz objekata i izvršili protivdivezione preglede. 

U oba slučaja utvrđeno je da je riječ o lažnim prijavama. Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasne jedinice i Hitne pomoći. 

Iz CJB mole građane da na ovakav način ne zloupotrebljavaju broj 122, kao i veliki broj ljudstva koji postupaju po ovim prijavama /policiju, vatrogasce i hitnu pomoć/. 

U saopštenju se podsjeća da svako lažno prijavljivanje djela po Krivičnom zakonu Republike Srpske predstavlja krivično djelo za koji je previđena sankcija od novčane do kazne zatvora. 

Počinilac ovog krivičnog djela će snositi materijalne i nematerijalne troškove za angažovanje lica koji postupaju po dojavi - hitna pomoć, vatrogasci i druga lica, navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )