FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Grad Bijeljina uspio je da u prethodne tri godine obezbijedi 2,5 miliona KM bespovratnih sredstava za različite projekte na osnovu saradnje sa međunarodnim organizacijama, izjavila je šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović.

Todorovićeva je, nakon prijema za predstavnike međunarodnih organizacija koji je organizovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, istakla da Bijeljina želi da se profiliše kao prepoznatljiv grad ne samo u BiH, nego i u regiji.

"Na prijemu smo ugostili predstavnike OHR-a, OEBS-a i delegacije EU u BiH. Uz njihovu pomoć uspjeli smo u velikoj mjeri da radimo na popularizaciji i sprovođenju Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja i na taj način da doprinesemo razvoju grada, ali i da podijelimo naša iskustva sa drugima", rekla je Todorovićeva novinarima.

Ona je dodala da su u saradnji sa međunarodnim organizacijama realizovani brojni projekti unapređenja praktične nastave za srednjoškolce, prekvalifikacije nezaposlenih starijih lica, izgradnje inkluzivnog igrališta za djecu, teretane na otvorenom i drugi.

Šef Terenske kancelarije Tuzla misije OEBS-a u BiH Damir Gnjidić naglasio je da je prijem u Bijeljini prilika da se saberu rezultati rada tokom 2019. godine.

"Misija OEBS-a u BiH i kancelarija u Tuzli mogu da se pohvale dobrom saradnjom sa gradom Bijeljina. Svi projekti koje smo planirali, realizovani su prema planu i nadam se da će dobra komunikacija sa zakonodavnom i izvršnom vlašću u Bijeljini biti nastavljena i u 2020. godini", rekao je Gnjidić nakon prijema u Gradskoj upravi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )