FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina u periodu od 08.04.do 30.04.2016. godine, vrši se kontrola brzine kretanja putem radarskog sistema “Ramer 10” koji podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika.

Kontrola brzine kretanja biće na onim putnim pravcima gdje se prema statističkim pokazateljima najčešće događaju saobraćajne  nezgode sa teškim i smrtnim posledicama  a  gdje je brzina u uzročno posledičnoj vezi sa istim.

U  periodu od 08 -11.aprila 2016.godine navedeni  radarski sistem  je evidentirao 734 prekoračenja brzine kretanja od čega 100 za zaštitnu mjeru – zabranu upravljanja motornim vozilom. 

Napominjemo da, navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran Ramer 10  radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. 

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Uspori, ne žuri!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )