FOTO: InfoBijeljina

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske na današnjoj sjednici razmotrio je Informaciju o poslovnim subjektima koji, u skladu sa Uredbom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti kovid 19 izazvane virusom korona, ostvaruju pravo na finansijsku podršku za maj iz sredstava Kompenzacionog fonda Srpske, a za koje je Poreska uprava donijela rješenja o isplati.

Nakon razmatranja Informacije, u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona Upravni odbor je dodatno odobrio isplatu u iznosu 1.837.574 KM za 2.317 poslovnih subjekata i preduzetnika, odnosno za 5.522 zaposlena lica u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju Biroa Vlade Republike Srpske.

Navode da će se isplata vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijela Poreska uprava Republike Srpske.

Za plate i doprinose zaposlenih u oblasti javnog prevoza odobreno 1,39 miliona KM 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )