FOTO: null

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore za finansiranje iz lokalnog budžeta 55 projekata udruženja iz oblasti kulture i sporta u vrijednosti 560.000 KM.

Prema njegovim riječima, najviše novca ponovo je dodijeljeno sportskim klubovima koji se takmiče u najvišem rangu, fudbalskom klubu "Radnik" 378.000 KM, košarkaškom klubu "Radnik BN basket" 128.000 KM, odbojkašima "Radnika" 31.000 KM i ženskom fudbalskom klubu "Radnik-bumerang" 23.000 KM. 

Mićić je rekao novinarima da će ove godine, nakon rebalansa budžeta u aprilu, izdvajanja za sport u Bijeljini dostići nešto manje od 1,8 miliona KM za finansiranje više od 100 sportskih klubova u gradu. 

On je dodao da je gradski Savjet za sport ove godine smanjio sredstva iz gradskog budžeta za jedan broj klubova za koje smatraju da imaju druge, privatne investitore. 

"I ja podržavam stav da treba da finansiramo omladinske klubove, a ne neke privatne klubove koji poslije, kada prodaju igrača ili ostvare drugu korist, ostvare svoju ličnu korist i ne vraćaju ništa u budžet grada", naveo je Mićić. 

Prema njegovim riječima, na javni poziv prijavljena su 83 projekta udruženja iz oblasti kulture i sporta, od kojih je 55 odobreno za dobijanje pomoći iz gradskog budžeta. 

Pomoć udruženjima iz oblasti kulture za sprovođenje 51 odobrenog projekta iznosi od 1.000 do 4.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )