FOTO: null

Policija u Bijeljini u prvoj polovini godine otkrila je 89 kradljivaca, među kojima je sedam maloljetnika i četiri povratnika u vršenju krivičnih djela.

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Bijeljina, u ovom periodu u gradu su počinjene 134 krađe, uglavnom u privatnim kućama, trgovinskim i ugostiteljskim objektima, a otkriveno je i 37 slučajeva krađe struje. 

Od 92 teške krađe evidentirane za prvih šest mjeseci, 52 su izvršene u porodičnim kućama i stanovima, iz kojih je otuđivan novac i nakit, a ukupna šteta nanesena oštećenim pravnim i fizičkim licima je oko 298.000 KM. 

Policija navodi da je većina ovih krivičnih djela okvalifikovana kao teška krađa zbog načina izvršenja - provaljivanjem, a ne zbog visine materijalne štete. 

U izvještaju se navodi da je u maju otkriven maloljetnik iz Bijeljine koji je izvršio pet teških krađa i jednu krađu, kao i maloljetno lice koje je na području Janje izvršilo tri teške krađe. 

U okviru teških krađa u prvoj polovini godine u Bijeljini je evidentirano i pet krađa automobila, a svi su pronađeni i vraćeni vlasnicima. 

Od najtežih krivičnih djela protiv imovine evidentirano je pet razbojništava, od kojih je rasvijetljeno jedno razbojništvo iz ove i jedno iz prethodne godine, a tužilaštvu su podneseni izvještaji protiv tri lica. 

U prvoj polovini godine u Bijeljini su otkrivena četiri slučaja utaje i šest krivičnih djela iznude, kao i osam slučajeva zelenaštva, a sva ova krivična djela su rasvijetljena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )