FOTO: InfoBijeljina

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je za ovu godinu, kroz razne oblike podsticaja, izdvojeno 30 miliona KM za podršku zapošljavanju.

Višković je kao dobar primjer podrške zapošljavanju naveo to što je izdvojeno dodatnih 800.000 KM za proširenje programa za mlade do 35 godina za pokretanje start-ap biznisa, pa će, zahvaljujući tome, sredstva dobiti svi koji ispunjavaju uslove.

"U budžetu smo za ovaj program imali 3,6 miliona KM, od čega su dva miliona KM bila sredstva iz Srbije, dok je ostatak izdvojila Vlada Srpske. Na prošloj sjednici Vlade smo donijeli odluku i proširili taj program, te izdvojili dodatna sredstva, čime smo broj korisnika sa 150 povećali za 50", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On kaže da se na konkurs za ovaj program prijavilo 200 korisnika, ali da će u suštini, svi oni koji ispunjavaju uslove dobiti sredstva za pokretanje svog biznisa, i to od 20.000 do 50.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )