FOTO: null

BIJELJINA - Na području Policijske uprave Bijeljina tokom petodnevne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 136 vozača, od kojih su 22 lišena slobode jer su imala više od 1,5 promil alkohola u krvi.

Republička akcija sprovedena je od 1. do 5. novembra, a kontrolisano je 1.116 učesnika u saobraćaju, pri čemu je izdato 713 prekršajnih naloga i dva izvještaja o pokretanju prekršajnog postupka. 

Zbog prekoračenja brzine sankcionisana su 273 vozača, od kojih je zaštitna mjera izrečena za 64 vozača. 

Po osnovu ostalih prekršaja sankcionisana su 304 vozača. 

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluje da vozači prilagode vožnju uslovima na putu i vremenskim uslovima, da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na brzinu kretanja, te da ne konzumiraju alkohol. 

"S obzirom da je pred nama period slava i proslava kada se konzumira veća količina alkohola, koristimo ovu priliku da još jednom pošaljemo poruku svim vozačima da za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola", navodi se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )