FOTO: RAS Srbija

Za nabavku više od 10 miliona zaštitnih maski, te na stotine hiljada komada druge zaštitne opreme za zdravstvne ustanove u Srpskoj, obezbjeđeno je 15 miliona maraka.

Ovo su potvrdili premijer Republike Srpske Radovan Višković i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić.

– Postupak javne nabavke biće sproveden u skladu sa zakonom, na transparentan način – rekao je Kusturić i dodao da ne može da precizira da li će se raditi o “otvorenom ili pregovaračkom postupku”.

Premijer Višković je dodao da je odluka Štaba za vanredne situacije RS o nabavci zaštitne oprema za sve zdravstvene ustanove u Srpskoj za narednih šest mjeseci, motivisana time da Srpska spremno dočeka jesen.

– Mi ne znamo šta nam jesen donosi, ali moramo biti spremni. Može se desiti, kao što je bilo u martu, da vam novac ne vrijedi mnogo, jer se zaštitina oprema ni za novac ne može kupiti. Ne želimo da nam se desi da masku, koja košta sedmadesetak feninga plaćamo dvije marke – rekao je Višković.

On je dodao da sva oprema neće biti nabavljena odjednom, nego da će se nabavke vršiti sukcesivno, prema potrebama, a na pitanje, kada će početi proces javnih nabavki, Višković je odgovorio da, što se tiče njega i Vlade RS, tender “može biti raspisan već sutra.”

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )