FOTO: null

U Bijeljini je večeras održan humanitarni koncert za pomoć licima sa autizmom koji su organizovali Bolnica ,,Sveti Vračevi,, i Gimnazija ,,Filip Višnjić,,

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je novinarima da je novac od ulaznica namijenjen za opremanje prostorija Udruženja "Drugačiji svijet" u gradu, koje pomaže licima sa autizmom. 

"Želimo da pokažemo da smo tu, da želimo da im pomognemo, da možemo da im pomognemo, jer nekada je podrška, osmijeh i topao zagrljaj potrebniji i korisniji nego bilo kakva druga pomoć", rekao je Maksimović. 

Prema njegovim riječima, nisu lica kojima je pomoć potrebna drugačiji svijet, nego svi u društvu treba da budu drugačiji svijet i da se drugačije odnose prema ljudima kojima je potrebna pomoć. 

Maksimović je najavio da će bijeljinska bolnica podržati i pružiti stručnu pomoć ovom udruženju kako bi svojim primjerom prizvala i sve druge da humano reaguju na svaki zahtjev za pomoć. 

Direktor gradske Gimnazije Drago Đurić rekao je da su gimnazijalci i svi mladi ljudi prozvani i pozvani da stvaraju drugačiji i uvijek bolji svijet i da to večeras pokazuju pomažući licima sa autizmom. 

Predsjednik Udruženja "Drugačiji svijet" Vanja Blagić, sestra mladića sa autizmom, zahvalila je svim sugrađanima koji pomažu opremanje prostorija za njihov rad. 

Prema njenim riječima, do sada je završeno oko 60 odsto građevinskih radova na uređenju prostorija. 

Blagićeva je rekla da udruženje okuplja 10 lica sa autizmom, uzrasta od tri do 33 godine, a da na području Bijeljine ima još dvadesetak autistične djece i ona očekuje da će se ove porodice uskoro pridružiti njihovom radu. 

Koncert pod nazivom "Muzika je.. nada, ljubav, snaga" održan je u Centru za kulturu "Semberija", a uz umjetnike iz Mostara Atilu Aksoja i Jelenu Milušić koji izvode sefardsku i romsku muziku, u programu su učestvovali i bijeljinski gimnazijalci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )