FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina je za proteklih devet mjeseci zbog krivičnih djela zloupotrebe droge nadležnim tužilaštvima podnijela izvještaje protiv 42 lica, među kojima su dvije žene.

Načelnik bijeljinske Policijske uprave Žarko Ćosić je na konferenciji za novinare podsjetio na pljenidbu 645 grama kokaina koji je bio namijenjen za dalju prodaju, kao i 920 grama marihuane, te najavio još oštriju borbu policije protiv ovih krivičnih djela.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da su najzastupljenije droge marihuana i kokain, ali da je na području ove uprave zaplijenjeno i nekoliko grama nove droge uličnog naziva "ajs" ili "kristalni met", koje do sada nije bilo u BiH.

Ova droga je prilikom policijske kontrole ljetos pronađena u džepu muškarca sa područja u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina.

Gajić je dodao da među korisnicima marihuane ima i maloljetnika.

U vezi sa zloupotrebom droge naveden je i podatak da su za devet mjeseci na području bijeljinske Policijske uprave iz saobraćaja isključena 102 vozača zbog vožnje pod dejstvom opijata.

"Odjeljenje kojim rukovodim je reorganizovano i popunjeno mladim kadrom, što već daje dobre rezultate u borbi protiv zloupotrebe droge, a očekujem da će ti rezultati biti još bolji", naveo je Gajić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )