FOTO: null

U Republici Srpskoj u naredna dva dana zadržaće se hladno vrijeme, sutra sa snijegom, dok će tokom vikenda biti malo toplije, ali uz kišu.

Sutra će biti hladnije sa snijegom i uz povećanje snježnog pokrivača za pet centimetara, a na sjeverozapadu do deset, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni sinoptičar Milica Đorđević rekla je da se jače padavine snijega očekuju noćas i sutra ujutru.

Na jugu će padati kiša.

Prema njenim riječima, padavine će sredinom sutrašnjeg dana prestati, prvo na zapadu i jugu, a do večeri potom i na istoku.

"Biće i malo hladnije uz postepeno snaženje sjeverozapadnog vjetra koji će pojačavati osećaj hladnoće. U Hercegovini se poslijepodne očekuje jaka bura. Jutarnja temperatura iznosiće od minus pet do minus jedan stepen, na jugu do četiri stepena, dok će u višim predjelima na zapadu biti do minus osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura će biti od minus jedan do četiri stepena, na jugu do deset stepeni, a u višim predjelima biće oko minus tri stepena Celzijusova", navela je Đorđevićeva.

Ona je za petak, 8. januar, najavila hladno i oblačno jutro, sa maglom, kao i novim naoblačenjem sa slabom kišom u zapadnim i južnim krajevima, dok će u ostalim krajevima ostati suvo i oblačno sa najvišom temperaturom od jedan do pet stepeni Celzijusovih, a na jugu do deset stepeni.

"U subotu, 9. januara, trebalo bi da bude malo toplije i oblačno sa kišom, češćom u Hercegovini i na zapadu, dok će na istoku biti više suvog vremena uz povremenu maglu. Počeće da duva jugo, umjeren u Krajini i Hercegovini. Najviša dnevna temperatura biće od četiri do osam stepeni, na jugu do dvanaest, a u mjestima sa maglom će biti malo hladnije", dodala je Đorđevićeva.

Ona je istakla da će u nedjelju, 10. januara, biti još malo toplije, vjetrovito i oblačno sa kišom i jugom, te najvišom dnevnom temperaturom od šest do 11 stepeni, dok će na jugu temperatura dosegnuti 13 stepeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )