FOTO: null

YouTube Partner Program startovao je prije deset godina i od te 2007. godine mnogima je omogućio da zabavu i objavljivanje video materijala na najpopularnijoj svjetskoj platformi pretvore u istinski posao.

Naravno, najveći dio zarade, bilo da se radi o platformi YouTube, kompanijama ili pojedincima koji objavljuju video materijale stizao je i još uvijek stiže od oglasa.

Do sada nije bilo nikakvih restrikcija za prikazivanje oglasa, koje su bile vezane za gledanost pojedinog kanala, ali je YouTube to odlučio da promjeni i uvede nova pravila u svoj YouTube Partner Program, tako da se sada više neće prikazivati oglasi na baš svim YouTube kanalima.

Na službenom blogu YouTube je najavio da se ukida prikazivanje oglasa na kanalima koji ukupno imaju manje od 10 hiljada pregleda. Razlog je, prema objavi, "zaštita kvalitetnih autora i njihovih video materijala kao i potvrda kvaliteta onoga što rade".

Nova pravila se odnose i na nove prijave za YouTube Partner Program koji omogućuje prikazivanje oglasa i zaradu od njih.

YouTube će daleko detaljnije provjeravati svaki novoprijavljeni kanal, kako bi sve bilo u skladu s pravilima i kako bi se izbjegli potencijalni problemi oko prikazivanja oglasa na kanalima s neprikladnim sadržajem. Onoga trenutka kada pojedini kanal dosegne stigne do 10 hiljada pregleda ukupno, automatski će se početi prikazivati oglasi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )