FOTO: Glas Srpske

LAKTAŠI - Čelnici Košarkaškog kluba Igokea vjeruju da će se iduće jeseni naći u grupnoj fazi Lige šampiona nakon što su pozitivno odgovorili FIBA na poziv za učešće u tom takmičenju.

Iako je 5. jun rok za predaju prijave, Aleksandrovčani su to uradili nekoliko dana ranije i čekaju 10. jun, kada bi trebalo da dobiju konačan odgovor i kada bi trebalo da budu poznati učesnici.

- Dobili smo odgovor od FIBA da im je jako drago što želimo biti članovi Lige šampiona i čekamo 5. jun da vidimo ko se sve pored nas prijavio - izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Bio je član tima koji je 2016. godine igrao kvalifikacije ovog takmičenja, ali je Mornar bio jači u dvomeču, dok su iduće godine odustali. Za sada nije poznato hoće li Igokea dobiti direktno mjesto u grupnoj fazi ili će morati da prođe kvalifikacije.

- To sve zavisi od broja klubova koji se budu prijavili, njihovog renkinga ili renkinga njihovih liga. Postoji teoretska šansa da odmah budemo uvršteni u grupu, mada je o tome još rano govoriti i treba prvo da vidimo sve učesnike. Ukoliko budemo morali u kvalifikacije, to neće biti problem i ne verujem da bismo odustali, jer imamo želju da igramo Ligu šampiona - istakao je Radivojević.

Sportski motiv i želja da se takmiče sa kvalitetnim timovima Evrope glavni su razlozi prijave, mada LŠ ima jednu prednost u odnosu na neka druga takmičenja.

- FIBA pokriva troškove sudija i skoro sve troškove putovanja. Za nastup u grupnoj fazi dobili bismo oko 50.000 evra, što bi bilo sasvim dovoljno da pokrijemo većinu izdataka, a možda bi samo delić ostao nepokriven mada bismo to lako mogli da kompenzujemo pa je to jedan od razloga zašto želimo da se oprobamo u LŠ. Na primer, da smo imali ponudu Evrokupa, ne bismo mogli da igramo, jer od njih ne bismo dobili ni pola sredstava kao od FIBA - naglasio je Radivojević.

Formiranje jakog tima

Novi izazov za klub koji je prve korake u Evropi napravio početkom ovog vijeka podrazumijeva i formiranje jakog tima.

- Evidentno je da ćemo morati sklopiti jaku ekipu za sve izazove koji nas očekuju. Dobro je što imamo dovoljno vremena da pojačamo roster i razmišljamo o tome. Skoro sve sezone su završene i jasno je da će biti malo teže nego ranije. Igrači moraju da shvate da neće moći dobiti iste ugovore kao ranije - dodao je Radivojević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )