FOTO: null

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević na press-konferenciji osvrnuo se na pisanja pojedinih BiH medija - koji su prenijeli njegovu fotografiju sa manifestacije Trenerski dani Srbije.

Tu je Vujošević fotografisan u dresu/majici Košarkaškog saveza Srbije.

"Znam da ste komentarisali što sam na Trenerskim danima u Srbiji bio u dresu KS Srbije. Prvo, ja predstavljam sebe, ne predstavljam nikoga. A nacionalista nisam, i to je dobro poznato. Protiv svakog sam nacionalizma, srpskog, bošnjačkog i tako dalje", kazao je crnogorski stručnjak.

"Što je važno da se shvati, pošto ste vi blizu vlasti, reprezentacija mora da bude državna briga. Na ovim prostorima ima sličnih problema, imao sam i problema s druge strane", kazao je Vujošević u obraćanju novinarima.

Stručnjak je tokom svoje duge trenerske karijere radio sa dosta igrača sa područja bivših država, a pohvalio je mentalitet.

"Na prostorima bivše Jugoslavije je sve slično. Naši igrači vole da rade napornije od drugih igrača, volim i cijenim naše igrače", pojasnio je.

Vujošević je kazao da košarka nije profitabilan sport, kao u SAD-u recimo, ali da za sportom svaka država ima potrebu.

"Možda nema mogućnosti da razvija sport, ali kao što ima potrebu da za školstvom, zdravstvom, kulturom - i sport ide iz nekog drugog pravca, bitan je za elan nacije".

Apelovao je da se aktuelnim reprezentativcima stvore uslovi za rad, kako bi u budućnosti postali veliki igrači koji se rado odazivaju pozivu u reprezentaciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )