FOTO: null

U Palati Srbije, u Beogradu, održana je konferencija za novinare nakon zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije i potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić je ponovio da će Srbija uvijek, osim politički, i ekonomski pomoći Srpskoj.

Vučić je rekao da su Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske donijele odluku da zajednički obilježavaju 5. avgust kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe.

On je konferenciji za novinare poslije zajedničke sjednice dvije vlade rekao da će se taj dan obilježavati zajednički, kao što će, između ostalog, biti obilježen i Vidovdan.

On je takođe ukazao da dvije vlade, kao i Srbija i RS, imaju dobru, uspješnu saradnju i smatra da će ona biti i još bolja.

Sljedeću zajedničku sjednicu najavio je za oktobar, nakon što počnu "stvarni radovi" na mostu Bratunac - Ljubovija.

Premijerka Srpske, Željka Cvijanović istakla je da je zadovoljna dogovorenom saradnjom u oblasti investiranja u infrastrukturu, posebno Podrinja i 25 opština Srpske i Srbije.

Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić ocijenio je da se saradnja sa Srpskom intenzivo razvija bez obzira na pritiske. On je pozvao presjedavajućeg Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, da zakaže sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se zauzeo stav o britanskoj Rezoluciji o Srebrenici jer je ona suprotna srpskim interesima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nivo odnosa Srbije i Republike Srpske nikad nije bio na tako iskrenom i na tako visokom nivou i zahvalio se Srbiji na obećanoj pomoći.

Prethodno su se predsjednici Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, kao i premijeri Aleksandar Vučić i Željka Cvijanović sastali u Palati Srbija.

Kako prenosi Tanjug, na tom sastanku je trebalo da, između ostalog, zvaničnici razgovaraju i o Srebrenici i o "slučaju" Nasera Orića.

Prethodna zajednička sjednica dvije vlade održana je septembra prošle godine, kada je konstatovano da je postugnut napredak u saradnji u svim oblastima. Tada je dogovoreno i formiranje Koordinacionog tijela čiji je zadatak zajednički razvoj poljoprivredno-prehrambene i industrijske proizvodnje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )