FOTO: null

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se danas reprezentativcima u vaterpolu, čestitao im na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i poručio im da su najbolji dio Srbije.

Vučić je na prijemu u čast reprezentativaca, koje je organizovano u zgradi na Andrićevom vencu, obećao svu pomoć kako bi Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje će početkom slijedeće godine biti održano u Beogradu, bilo besprijekorno organizovano.

Premijer je dodao da će Vlada Srbije sve svoje obaveze i zadatke koje ima prema vaterpolistima i drugim sportistima odgovornije i preciznije obavljati nego što je to bilo u nekom ranijem periodu.

Vučić je ukazao da po prvi put Srbija neće ni dana kasniti sa isplatom obaveza prema vaterpolistima za osvajanje titule prvaka svijeta i obećao da će te obaveze za manje od dva mjeseca biti ispunjene.

Takođe, je obećao i pomoć Vaterpolo savezu da isplati sve obaveze koje ima iz prethodnih takmičenja.

"Vi ste donijeli zemlji ogromnu radost", podvukao je Vučić i u šali dodao:

"Mi smo takvi da bismo bili zadovoljni tek kada bi zlato sa Evropskog prvenstva dogodine u Beogradu ostalo ovdje, ali i kada bi se iz Ria sa Olimpijade donijela takođe zlatna medalja".

"Mi smo na vas ponosni", ponovio je premijer i pozvao građane da večeras dođu i pozdrave zlatne vaterpoliste.

On je naglasio i da, koliko god da ljudi dođe, to neće biti dovoljno da se pokaže podrška i koliko je ta pobjeda sinoć zaista donijela radosti narodu.

Vučić je dodao da se nešto slično tome, takvo raspoloženje, slavlje i radost kod građana skoro nije videla i dodao da je, kako je čuo, slično bilo i u Crnoj Gori.

Govoreći o predstojećem evropskom prvanstvu premijer je rekao da je Vlada Srbije do sada uplatila milion evra, da nedostaje još 1,1 milion, ali da će i taj novac biti obezbijeđen.

Vučić je ponovio i da će bazeni koji će za tu sportsku priredbu biti kupljeni biti nakon završetka prvenstva preseljeni u Vrnjačku Banju, jer je želja da to mesto bude centar okupljanja najboljih sportista.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić takođe je danas srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje na svjetskom prvenstvu, istakavši da je ovo godina u kojoj Srbija uspješno nastupa na svim poljima.

"Državni uspjesi i, posebno, uspjesi Vlade Srbije kao da su dali krila i našim sportistima da pobjeđujete države koje imaju više vaterpolista nego mi građana. Zbog toga vam dugujemo neizmjernu zahvalnost", kazao je Nikolić našim "zlatnim momcima".

On je istakao da su vaterpolo reprezentativci "digli Srbiju na noge", našalivši se da se bojao da će doći do potresa.

Predsjednik Nikolić je rekao da, "kada smo jedni drugima ove godine čestitali Novu srpsku godinu, nismo ni znali koliko će ovo da bude nova srpska uspješna godina".

"Nisu vam drhtale ruke, a znali ste kakva je odgovornost, jer vi ste nas navikli na pobede, mi od vas i očekujemo samo pobede... Da sam znao da će onako lako da bude protiv Hrvata, ne bih se pokidao na ova dva (gola), ali je trebalo da imam poverenja u vas...", rekao je Nikolić.

Predsednik je dodao da i ne strahuje za budućnost srpskog vaterpola, jer je poslednji gol dao najmlađi igrač.

On je takođe Ðokoviću poželio da ostvari svoj jedini do sada nepostignuti uspjeh.

Nikolić je, osvrnuvši se na prekid prenosa na hrvatskoj televiziji tokom dodjele medalja, rekao:

"Onaj ko ne razumije da njegovi sportisti mogu i da pobjede i da izgube, da je srebrna medalja na svjtskom prvenstvu ogorman uspjeh, taj ne razume šta je suština postojanja jedne nacije... Ja bih vam danas čestitao i da ste osvojili srebro", poručio je Nikolić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )