FOTO: null

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Svečani doček predsjednika Srbije, uz prisustvo Garde Vojske Hrvatske, te i intoniranjem himni dvije zemlje, priređen je ispred sjedišta hrvatske predsjednice na Pantovčaku.

Predsjednik Srbije pozdravio je Gardu, rukovao se sa delegacijom, a zatim je uslijedilo fotografisanje dvoje predsjednika.

U delegaciji Srbije, između ostalih, su i potpredsjednica vlade i minisrtarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Nakon dočeka, predsjednici Grabar-Kitarović i Vučić povukli su se na sastanak u četiri oka, a uslijediće sastanak sa zvaničnim delegacijama.

Prema najavi iz Službe za saradnju s medijima, predviđeno je da sastanak u četiri oka traje sat vremena.

Po završetku sastanka dvije delegacije predsjednici Hrvatske i Srbije obratiće se medijima.

Potom će predsjednik Srbije otići u Vladu Hrvatske, gdje će imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem, a zatim je planirano da posjeti hrvatski Sabor, gdje će razgovarati sa predsjednikom skupštine Gordanom Jandrokovićem.

Nakon toga predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Sastanak p Vučića i Grabar-Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan posle toga u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Vučić će sutra posjetiti Vrginmost, gde žive Srbi sa kojima će imati sastanak i obići osnovnu školu „Gvozd", te posetiti jednu porodicu. Vučić će dvodnevnu posjetu Hrvatskoj završiti obraćanjem na Drugoj velikoj skupštini SNV i ZVO u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )