FOTO: null

Srbija ne želi da odgovara na odluku Hrvatske da onemogući ulaz srpskim vozilima jer se na ekonomske mjere može odgovoriti ekonomskim mjerama, ali na ludilo nikako, rekao je danas predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da očekuje da će iz Brise

Srbija na sumanute mere neće da odgovara. Mislili smo da je davno prošlo vreme kada se ulazilo u autobus i govorili ti, ti i ti, ne možeš dalje", rekao je Vučić.

On je istakao da se na iracionalne i sumanute mjere ne može odgovarati na racionalan način, te dodao da nije bilo kontakta sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

"Nije mi bilo teško da ga pozovem kada su krenuli sa merama, ali sada moram da vidim da li postoji smisao", rekao je Vučić za B92.

Premijer Srbije očekuje da će uslijediti novo odlučno i jasno reagovanje EU i da će problem biti riješen.

"Šteta je ozbiljna i velika. Mi problema u prodavnicama nećemo imati, a nadam se da će sve kratko trajati. Ako potraje, biće zamena za hrvatske proizvode, biće proizvoda i iz Srbije i iz drugih zemalja", rekao je Vučić, koji je danas na platou ispred Skupštine grada Beograda prisustvovao primopredaji deset novih gradskih autobusa domaćeg proizvođača "Ikarbusa".

Vučić je rekao da je Srbija morala da poslije četiri dana odgovori ekonomskim mjerama na hrvatsku blokadu i da to "svi u svijetu razumiju".

On je naveo da neće da dozvoli da se Srbija i Hrvatska stavljaju u isti koš i istakao da to ne rade ni visoki evropski zvaničnici kao što su Federika Mogerini ili Johanes Han.

"Zvaničnici EU su nedvosmisleno rekli, i to pred predstavnicima Hrvatske, da Srbija u ovome nema krivice, da je krivica na hrvatskoj strani", rekao je Vučić.

On je ocijenio da nije dobar način da se razgovara "o orlovima i muvama i šaranju" i da Srbija neće u tome učestvovati.

Srpski premijer je poručio da su građani Hrvatske uvijek dobrodošli u Srbiju i da neće biti zaustavljanja putničkog saobraćaja.

"Građani Srbije takođe mogu biti mirni i treba da znaju da mi ni na koji način nismo ništa izazvali", rekao je Vučić, dodavši da se nada da će "uskoro kraj /predizborne/ kampanje u Hrvatskoj".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )