FOTO: null

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ponudio je pomoć albanskom premijeru Ediju Rami povodom razornih poplava koje su pogodile jug Albanije.

Vučić je izrazio duboko žaljenje zbog razornih poplava, koje su zadesile jug Albanije i prouzrokovale ljudske žrtve i veliku materijalnu štetu.

Vučić je naglasio da je Srbija spremna da pruži tehničku podršku i pomoć Albaniji u sprečavanju većih posljedica ove prirodne katastrofe, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike Srbije.

Jake padavine dovele su do izlivanja rijeka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije, saopštili su zvaničnici. Evakuisano je više od 100 porodica u blizini rijeke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko Ministarstvo odbrane. Zvaničnici su naveli da je poplavljeno 3.334 kuća, 3.016 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i da 23.000 ljudi od petka nema struju. U poplavama širom Albanije je poginula najmanje jedna osoba, luke su paralisane, a letovi sa jedinog međunarodnog aerodroma u Tirani su obustavljeni. Albanski premijer Edi Rama rekao je da da se 6.400 spasilaca, policajaca i vojnika bori s "veoma kritičnom situacijom".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )