FOTO: null

Napad u Srebrenici je bio organizovan, rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom incidenata tokom komemoracije u Srebrenici.

On je kazao da i dalje nastavlja sa svojom politikom.

"Vodio sam delegaciju na 20. godišnjicu pomena nevino stradalih, zamoljen sam da ne govorim, poštovao sam i bio veoma pristojno i srdačno dočekan od majki ubijenih i od Durakovića, ponašali smo se dostojanstveno i predstavljali svoju zemlju kako bih voleo da smo uvek umeli da je predstavljamo", naveo je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji posle vanredne sednice Vlade.

Kako je rekao, kada je delegacija dolazila, sem nekoliko pogrda nije bilo problema.

"Kada smo izlazili iz fabrike akumulatora odjedanput je grupa navijača nekog fudbalskog kluba iz Srbije počela da viče pogrde. Sa svih strana se čulo Alahu ekber, ubij Vučića i krenuli su razni predmeti. Nisam hteo da se sklanjam. Moje obezbeđenje se hrabno, junački držalo. Ko nije znao, ne zna kako je bilo. Sa svih strana smo bili napadnuti", ističe Vučić.

Premijer poručuje da je čak i htio da ih pitam zašto to rade, "zašto me gađate? Ja sam taj koji vam je pružio ruku, ja sam taj koji želi sa vama mir".

"To je bio dobro organizovan i pripremljen napad. Čuo sam one koji su govorili: Nije on ništa kriv. Ovi momci su me čuvali izvanredno, naši automobili su polupani, sem blindiranog. Pogođen sam kamenom u usnu, ništa strašno. Naočare su mi pale i polomljene su", kaže Vučić.

Premijer Srbije je napadnut nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima. Premijer Srbije je kamenicom pogođen u glavu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )