FOTO: null

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da duboko dirnut izbornim rezultatima i da su građani Srbije izabrali SNS da vodi novu Vladu Srbije.

"Ovo je velika čast, koja sa sobom povlači ogromnu odgovornost. Znam kuda treba da idemo, znam kako da obezbedimo budućnost i kako da naporno radimo da bismo tamo stigli", rekao je lider naprednjaka, koji je dugim aplauzom dočekan u stranačkom izbornom štabu.

Kako je rekao, ovo su bili "namirniji izbori sa najmanje nepravilnosti u poslednjih 25 godina" i oni su pokazali da je Srbija pokazala i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost. 

"Svi prethodni izbori za stabilizaciju, a ovi za prosperitetnu budućnost", rekao je Vučić, dodavši da nema vremena za slavlje. 

Kako je rekao, na osnovu 77 odsto obrađenih mesta - SNS ima 50,9 odsto, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44 i tri liste su ispod cenzusa, a za SDS-LDP-LSV je moguće da pređe cenzus 4,71, DJB 4,73, DSS-Dveri 4,45. 

Prema poslednjim preliminarnim rezultatima koje je objavio CeSID lista koju predvodi Aleksandar Vučić ima većinsku podršku od 50,3 odsto, njihovi doskorašnji koalicioni partneri iz SPS i JS 11,8, koalicija stranaka oko Demokratske stranke 5,9, a van parlamenta će ostati koalicija LDP, SDS i LSV sa 4,9. U Skupštinu će SRS - 7,6 odsto i DSS-Dveri sa 5 odsto. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )