FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u četvrtak, 7. februara, započeti kampanju “Budućnost Srbije” u okviru koje će posjetiti svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate, kakvi su dalji planovi i da čuje njihove primjedbe.

– Hoću da razgovaram sa svim ljudima šta smo uradili, da pokažemo rezultate i podnesemo izveštaj, ali i da kažemo šta ćemo da radimo u budućnosti – rekao je Vučić za “Hepi” televiziju.

Vučić je istakao da očekuje da će posjetiti više od 100 opština, kako bi čuo primjedbe ljudi.

– Želim da pokažemo koliko smo škola, vrtića, bolnica otvorili ili obnovili, a u kakvom su katrastrofalnom stanju bile – dodao je Vučić.

On je najavio da uskoro kreće izgradnja auto-puta prema Merdaru i Prištini, navodeći da je to strateški put za Toplicu.

– Naš slogan je Budućnost Srbije. Smatramo da smo promijenili izgled zemlje. Stvari nisu idealne, nikada neće ni biti, ali smo mnogo toga dobro učinili, a možemo i hoćemo još napornije da radimo – rekao je Vučić.

On je dodao da se priča o budućnosti odnosi na nove fabrike, izgradnju stanova za snage bezbjednosti, a kasnije i za dio prosvjete, mlade bračne parove…

– Što se ekonomskog razvoja tiče, mislim da sa tim nemamo problema. Problem je stabilnost u regionu sa ovakvim svjetskim okolnostima. Za nas ta pozicija nije nimao laka, naročito kada imamo neriješene odnose sa Prištinom – istakao je Vučić.

Na konstataciju da su neki predlagali da budu uvedene kontramjere Prištini, pošto je ona uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, Vučić je uzvratio pitanjem “šta bi Srbija time dobila”.

– Šta bi bio rezultat osim sve veće nervoze? Šta bismo dobili, osim što bismo pokazali koliko smo jaki i nekome naudili? Šta bi Srbija imala od toga? Ovi ljudi? Možda manje posla, manje radnih mjesta – upitao je predsjednik Srbije.

On je u tom kontekstu podsjetio na napad na njega prije nekoliko godina u Srebrenici i upitao da li je trebalo da odluči da Srbija prekine diplomatske odnose sa BiH dok ne istraže ko je pokušao da ga linčuje, što, kako je dodao, BiH neće da uradi.

Vučić je rekao da nije važan on, već je važan mir sa Bošnjacima i pristojni odnosi.

– To je suština. Kada vodite državu, morate da pokazujete trpeljivst i strpljenje veće nego kada ste ‘običan čovjek’ jer svaki vaš potez može da nanese štetu zemlji, a to ne možete da dozvolite – naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da se dobro odvijaju pregovori sa jednom velikom stranom kompanijom koja bi mogla da ima najveću investiciju u Srbiji i da se odluka o tome očekuje krajem aprila.

Vučić je rekao da bi velika fabrika mogla da bude izgrađena u jednom od dva grada – u Pomoravlju i Šumadiji.

On je istakao da bi ta investicija bila značajna za cijelu Srbiju pošto Srbiju pošto bi vrijednost izvoza te kompanije iz fabrike u Srbiji godišnje iznosila oko 4,5 milijarde evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )