FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd nije priznao Krim kao dio Rusije, jer bi to značilo podršku nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

Vučić je izjavio da nema nikakvih međusobnih protivrječnosti između evropskih integracija Beograda i dobrih odnosa sa Moskvom.

On je podsjetio da Beograd 2014. godine nije podržao sankcije protiv Moskve, mada jasno izražava svoje evropske ambicije, prenosi “Sputnjik”.

Vučić je objasnio da Srbija želi da ojača tradicionalne veze sa Rusijom i trgovinsku saradnju, a da se sa vojnog stanovišta, drži neutralnosti.

– Mi smo na evropskom putu. Ja to izjavljujem i u Briselu, i u Vašingtonu, i u Moskvi, a /predsjednik Rusije/ Vladimir Putin nikada ništa nije govorio protiv naših evropskih ambicija – rekao je Vučić.

Krim je u martu 2014. godine postao dio Rusije poslije referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu.
Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Optužujući Rusiju za miješanje u unutrašnji ukrajinski sukob, Zapad joj je uveo sankcije, a Moskva je preduzela recipročne mjere.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )