FOTO: null

Republiku Srpsku i Federaciju BiH i naredne sedmice očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme, saopštili su meteorolozi. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima dnevna temperatura vazduha biće do 36 stepeni Celzijusovih.

Naredno jutro biće ugodno toplo, a na visoravnima i planinama svježe, dok će tokom dana preovdavati sunčano i veoma toplo vrijeme.

Ponegdje na jugu i jugoistoku Hercegovine prema večeri postoji mogućnost za pljusak.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 18, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni Celzijusovih.

Noć između ponedjeljka i utorka biće ugodna, s temperaturom za stepen-dva nižom u odnosu na prethodne noći. I u narednom periodu očekuju se prijatnije noći.

U utorak ujutro na sjeveru će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme, a sunčano u ostalim predjelima. Tokom dana biće sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost.

Pljuskovi i grmljavina mogući su na jugozapadu, jugu i jugoistoku.

Veoma toplo biće i u srijedu i četvrtak, kada na jugozapadu Krajine i u Hercegovini postoji mogućnost za kratkotrajne pljuskove.

Najviša dnevna temperatura biće od 30 do 36 stepeni Celzijusovih. Svježije će biti na planinama.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini je najtoplije.

U Mostaru, Neumu i Čapljini u 14.00 časova izmjereno je 36 stepeni, a u Banjaluci, Doboju, Zenici, Sanskom Mostu i Gradačcu 34 stepena.

U Bijeljini, Trebinju, Prijedoru, Višegradu, Zvorniku, Novom Gradu, Šipovu i Ribniku bila su 33 stepena, u Tuzli, Goraždu, Rudom, Foči, Srpcu, Bileći, Livnu, Bugojnu i Bihaću 32, u Mrkonjić Gradu 31, u Srebrenici, Sarajevu i Nevesinju 30 stepeni.

U Gacku je u 14.00 časova bilo 29 stepeni, na Mrakovici 28, na Sokocu i Ivan-sedlu 27, u Kalinoviku i Kupresu 26, na Han Pijesku i Čemernu 25, a na Bjelašnici 15 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )