FOTO: null

Stanovnici Janje i okolnih sela od danas su bezbjedniji od požara i drugih nepogoda, jer je vozni park Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina - odsjek u Janji, unaprijeđen donacijom vatrogasnog vozila porodice Omera Kabaretovića, koja je na privremenom radu u Frankfurtu.

- Moja porodica i ja smo odlučili da našem rodnom kraju poklonimo nešto što će biti od koristi svim stanovnicima Janje, ali i okoline. Odlučili smo da to bude vatrogasno vozilo - istakao je Kabaretović.

Zahvaljujući na donaciji, Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, naglasio je da će ovim vatrogasnim vozilom značajno biti poboljšan nivo bezbijednosti i zaštite od požara i drugih nepogoda stanovnika Janje i 15 okolnih sela.

- Vozilo je polovno ali dobro očuvano, i do sada je prešlo samo 27.000 kilometara. Nakon završene procedure oko uvoza, potrebno je još izvršiti registraciju vozila. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina od početka godine intervenisali su  160 puta, ali bez obzira na visoke teperature, do sada srećom nije bilo požara na otvorenom, kao ranijih godina - naglasio je Spasojević.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je u ime Gradske uprave Bijeljina i stanovnika MZ Janja, ovim humanim i društveno odgovornim ljudima uručio je zahvalnice.

- Porodica Kabaretović, obezbijedila je sredstva i kupila polovno vozilo u vrijednosti od 23.000 kovertibilnih maraka. Gradska uprava izdvojila je oko 7.000 KM za dopremanje vozila, carinu i PDV. Nadam se da vozilo neće biti često u upotrebi, ali važno je da će jedinica ovim gestom Karabetovića biti tehnički opremljenija - istakao je gradonačelnik Mićić.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina ima 19 vatrogasnih vozila različitih namjena i 56 zaposlenih vatrogasaca. Od toga u Janji radi 19 vatrogasaca, a 37 u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )