FOTO: null

Zabrana ulaska vozila sa srpskim registarskim oznakama u Hrvatsku odnosi se isključivo na Granični prelaz Bajakovo, rekli su jutros “Nezavisnim” u MUP-u Hrvatske.

Dodali su da se ova zabrana ne odnosi na teretna vozila sa kvarljivom robom.

"Na svim graničnim prelazima srpskim državljanima je dozvoljen ulazak u Hrvarsku, a dozvoljen im je ulazak i na Graničnom prelazu Bajakovo, ako nisu u vozilu srpskih registrarskih oznaka", kazali su iz MUP-a Hrvatske.

Na Graničnom prelazu Gradiška, jednom od najfrekventnijih prelaza izme]u BiH I Hrvatske nema dužih zadržavanja prilikom prelaska granice ni iz jednog smjera.

Iz Auto-moto saveza (AMS) RS navode da je pojačan intenzitet saobraćaja teretnih vozila na graničnim prelazima Rača, Šamac i Brčko.

"Zadržavanja za ovu kategoriju vozila su višečasovna, posebno na GP Rača, zbog špediterskih poslova i carinjenja roba pri ulazu u BiH", naveli su iz AMS RS.

Međutim, srpska granična policija na Bajakovu kaže da je na tom  graničnom prelazu u Hrvatsku onemogućen ulaz svima koji imaju srpski pasoš, a ne samo vozilima sa registarskim oznakama Srbije.

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je I granični prelaz Tovarnik zatvoren za sva vozila sa srpskim registracijama.

Avio-saobraćaj s Hrvatskom bez prekida. Putnici iz Beograda koji imaju pasošem Srbije jutros su bez problema doputovali u Zagreb, javlja portal “Kurira”.

“Na prelazu s Hrvatskom Batrovci potpuno je prekinut saobraćaj za sva vozila”, saopštio je danas Automoto savez Srbije.

Granični prelaz Šid otvoren je za saobraćaj putničkih vozila i autobusa, ali uz selektivni prolaz građana koji primenjiju hrvatskih vlasti.

Svi ostali granični prelazi sa Hrvatskom su zatvoreni za saobraćaj.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )