FOTO: null

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez posebnih ograničenja, a vozačima, koji planiraju duža putovanja, savjetuje se da zbog visoke temperature prave češće pauze i vožnju prilagode vremenskim uslovima, saopštio je Auto-moto sa

Na području Srpske danas do 24.00 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija. 

Zbog radova na pružnom prelazu, koji pripada željezničkoj stanici Šamac, saobraćaj će od 8.00 do 14.00 časova povremeno biti obustavljan. 

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka /granica Srpske i FBiH/ - Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova. 

Otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od 7.00 do 18.00 časova propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom. 

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom. 

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta. 

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara. 

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka. 

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza zbog čega će saobraćaj narednih dana biti preusmjeravan kroz Šamac. 

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Na magistralnom putu Brodsko Polje - Brusnica /granica Republike Srpske - FBiH/ lokalitet "Klakar Donji dva" zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova. 

Povremena obustava saobraćaja traje pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta. 

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. 

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine. 

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra. 

U Federaciji BiH vozila usporeno saobraćaju na putnim pravcima Doboj - Gračanica, Tuzla - Bijeljina, Jajce - Banjaluka, Sarajevo - Kiseljak, Brod - Odžak i Čapljina - Stolac. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja, a iz AMS podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na prelazu Brčko - Gunja. 

U okviru akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo 2015" danas će u Tesliću stručne ekipe AMS vršiti besplatnu kontrolu vozila na pokretnom tehničkom pregledu. Besplatna kontrola biće vršena od 9.00 do 13.00 časova u krugu Auto-moto društva. 

Na kartodromu "Zalužani" u nedjelju, 19. jula, u 7.00 časova biće održana karting trka. Trku organizuju Auto-moto društvo "Banjaluka" u saradnji sa Auto moto savezom Republike Srpske. 

Iz AMS podsjećaju vozače da je u upotrebi poseban broj "vozačke solidarnosti" na koji mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. 

Broj "vozačke solidarnosti" je 066/823-000.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )