FOTO: N1

Neobilježena policijska vozila, takozvani "presretači" od suta će biti na području Semberije, nezvanično saznaje portal InfoBijeljina.

Prema saznanjima portala InfoBijeljina ova vozila će na našem području biti samo nekoliko dana, koliko bi trebalo da traje obuka policijskih službenika u Bijeljini.

Takođe, iako je u pitanju obuka, sva vozila, koja na putevima Semberije načine prekršaj, će biti evidentirana ili zaustavljena zbog neprilagođene brzine kretanja. 

Ova dugo najavljivana specijalna vozila, u koja su ugrađeni najmoderniji radarski sistemi, u srijedu su u Banjaluci predstavili predstavnici MUP-a, ističući da su uređaji nabavljeni s ciljem veće bezbjednosti u saobraćaju i spasavanja ljudskih života. 

Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS su ranije naveli da su radari najnovija tehnologija koja evidentira prekršaje vozila i u dolasku i u odlasku, sa dovoljne udaljenosti, tako da nijedno vozilo koje je u prekršaju neće ostati nezabilježeno. Vjerujem da će zbog toga svi barem za stepen biti sigurniji na putevima 

Opremu koja je ugrađena u vozila za potrebe MUP-a RS i koja je koštala oko 180.000 maraka nabavila je Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje.

Radarski sistemi mjeriće brzinu do 300 kilometara na sat, evidentirati preticanje na punoj liniji, prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu i druge prekršaje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )