FOTO: null

Niko ne želi da radi sa čovjekom koji je jednom već izdao našu stranku, potom je svašta pričao o SNSD i predsjedniku Miloradu Dodiku, onda je izdao i one sa kojima se zajednički borio protiv nas i sada mi treba da mu vjerujemo i da ga slušamo. To neće ići

U redovima bijeljinskog SNSD, ali i većina ljudi iz vrha te stranke, protive se povratku Vojina Mitrovića u „staro jato“, saznaje ISTINA iz dobro obavještenih izvora. Štaviše, postoji velika mogućnost „pobune“ i osipanja članstva, uključujući i neke „viđenije“ članove stranke, u slučaju da Mitrović ponovo dobije na značaju u SNSD.


Predsjednik?

- Mitrović će, po svemu sudeći, biti imenovan za predsjednika kadrovske komisije u gradskom odboru u Bijeljini, a nije isključena ni mogućnost da ponovo postane predsjednik bijeljinskog SNSD. Većina članova se gnuša takvog rješenja jer niko ne želi da radi sa čovjekom koji je jednom već izdao našu stranku, potom je svašta pričao o SNSD i predsjedniku Miloradu Dodiku, onda je izdao i one sa kojima se zajednički borio protiv nas i sada mi treba da mu vjerujemo i da ga slušamo. To neće ići - kaže sagovornik Istine iz vrha SNSD.

On dodaje da su u SNSD posebno „osjetljivi“ na „sumnjive radnje“ Vojina Mitrovića.

- Vojin Mitrović kruži po Banjaluci i cijeloj Republici Srpskoj i traži različite usluge od vladajućih struktura pozivajući se na svoje bliske veze sa predsjednikom Dodikom i naglašavajući sopstveni značaj u skupštinskoj većini u NSRS. Na taj način je za sebe i svoju porodicu već pribavio veliku korist. Svi u Srpskoj već znaju da je za prelazak na stranu SNSD nagrađen tako što će Grad Banjaluka izmijeniti regulacioni plan za zemljište koje je Mitrović kupio od Perice Repajića, inače prijatelja Budimira Stankovića i Milorada Dodika, a koja je dobijena zamjenom sa banjalučkom poljoprivrednom školom. Takođe, Mitrović bi uskoro trebao da dobije dozvolu za gradnju zgrade u Bijeljini po žalbi višoj instanci na odbijajuće rješene bijeljinske gradske uprave. Zna se i da je njegova supruga postavljena na poziciju zamjenika direktora za medicinska pitanja u bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, gdje funkciju direktora obavlja poslanik SNSD u NSRS dr Siniša Maksimović. Mitrović je dobro udomio i svog sina Stefana koji je smješten, ni manje ni više - u kabinet predsjednika Republike Srpske. Zamislite, dečko skoro da nema ni dana radnog staža, pa prvo radno mjesto - savjetnik predsjednika republike! Nije li to malo previše, a i ko zna šta je Mitrović još dobio od Dodika za svoju iznenadnu i ponovnu vjernost - pitaju se nezadovoljni članovi SNSD.


Najslađi zalogaj

Oni dodaju saznanja da bi „najslađi zalogaj“ za Mitrovića trebalo da bude „dogovor-ugovor“ po kome će njegova firma „Oktan promet“ da snabdijeva cjelokupan sistem Elektroprivrede Republike Srpske.

- To je bio i glavni Mitrovićev uslov da pređe u tabor SNSD poslije izbora. On traži da ima monopol na snabdijevanje elektroprivrede naftom što je posao vrijedan blizu 40 miliona maraka godišnje. Prema svim informacijama, i to je utanačeno pa se mi ostali u SNSD pitamo - ostade li nešto za nas ostale? Po svemu sudeći, ništa!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )