FOTO: InfoBijeljina

SNSD će na predstojećim opštim izborima ubjedljivo pobijediti na svim nivoima vlasti u BiH. Smatra to kandidat ove stranke za Parlament BiH u izbornoj jedinici dva Vojin Mitrović.

- Uvjeren sam da će SNSD osvojiti oko 55 odsto glasova u Republici Srpskoj, ali i da će naši kandidati za predsjednika i srpskog člana u Predsjedništvu BiH osvojiti ubjedljive pobjede - kaže Mitrović.

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

MITROVIĆ: Baziram ga na svemu onome što je Vlada Srpske do sada uradila kako bi se poboljšao životni standard građana. S druge strane, predstavnici Saveza za promjene radili su sve kako bi urušili kredibilitet našeg rukovodstva. Vlasti Srpske su se uspješno izborile sa svim tim problemima, što se, uostalom, može vidjeti na svakom koraku. Povećane su penzije i primanja radnika, smanjen broj nezaposlenih... Industrijska proizvodnja bilježi stalni rast, baš kao i BDP. Sve ovo mi daje za pravo da budem optimista.

GLAS: Na čemu bazirate svoju predizbornu kampanju?

MITROVIĆ: To je politika koju SNSD već godinama uspješno vodi i sprovodi. A ona se ogleda u još boljem političkom i privrednom ambijentu i, naravno, životnom standardu građana. 

GLAS: Kako biste ocijenili dosadašnji rad predstavnika Saveza za promjenu u zajedničkim institucijama BiH?

MITROVIĆ: Podsjetiću vas da je još 2014. godine, prije nego što je formiran Savjet ministara BiH, SzP potpisao sporazum sa SDA i Demokratskom frontom o prenosu nadležnosti. To se odnosilo na obrazovanje i poljoprivredu. Na našu sreću, do toga nije došlo. Oni su, međutim, nastavili sa takvim negativnim djelovanjem. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a na čijem čelu je Mirko Šarović, umjesto da zaštiti domaću proizvodnju, favorizovalo je određene uvozničke lobije. Ni Ministarstvo bezbjednosti BiH nije ništa uradilo. Pogledajte samo sa kakvim problemima se susrećemo zbog migranata. Iako su vlasti Srpske upozoravale na ovaj problem, ministar Dragan Mektić je sve to ignorisao. Odgovorno tvrdim da ni Mladen Ivanić nije ništa uradio. A trebalo je, jer bez obzira na to ko pripada kakvoj političkoj opciji, interesi RS se moraju braniti u Sarajevu.

GLAS: Mislite da će se to promijeniti nakon ovih izbora?

MITROVIĆ: Naravno, jer će SNSD ubjedljivo pobijediti. Narod sve vidi i kazniće dosadašnju politiku SzP-a vođenu u Sarajevu. Željka Cvijanović i Milorad Dodik stoje iza srpskog naroda i sve što rade podređeno je tome. Njihov dosadašnji rad niko ne može osporiti i dovesti u pitanje. To se, nažalost, ne može reći za srpske političare koji trenutno participiraju u vlasti na nivou BiH.

Ne interesuje me BiH
GLAS: Ukoliko osvojite mandat, šta će biti u fokusu Vašeg političkog djelovanja?

MITROVIĆ: Naravno zaštita interesa RS. Da zakoni koji se budu donosili na nivou BiH ne budu na štetu srpskog naroda, kao što je to bilo u ranijem periodu. Mene ne interesuje BiH, već samo RS. Neću raditi protiv interesa drugih naroda, ali isto tako neću dozvoliti ni da neko radi protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )