FOTO: null

Vodostaji Drine i Save kod Bijeljine su na gornjoj granici ali još ispod kote redovne odbrane od poplava, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Vodostaji u Semberiji su na samoj granici, ali na ovom području nema padavina i mislim da će se Drina od Foče razliti i da u Bijeljini neće doći do njenog izlivanja", rekao je Mićić nakon današnjeg sastanka gradskog Štaba civilne zaštite. 

Prema njegovim riječima, protok Drine na hidroelektrani Zvornik je do 900 metara kubnih u sekundi, a opasnost od izlivanja prijeti pri protoku od 1.000 kubika. 

Vodostaj Save koji se prati na vodomjeru kod Sremske Mitrovice danas je 576 centimetara, a redovna odbrana od poplava proglašava se kada je vodostaj Save na Rači kod Bijeljine 650 centimetara. 

Nakon današnjeg zasjedanja Štaba civilne zaštite, Mićić je rekao da su sve pripreme urađene na vrijeme da bi se intervenisalo u slučaju potrebe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )