FOTO: null

Štab za vanredne situacije Grada Bijeljina je na današnjoj redovnoj sjednici usvojio plan zaštite i spasavanja od sniježnih padavina u sezoni 2014-2015. godina, u okviru kojeg je razmatran i plan rada zimske skužbe.

Takođe, na ovoj sjednici Štaba razmatrana  je i  informacija o stanju objekata za zašitu od poplava na području Semberije, informacija o izradi procjene ugroženosti Grada Bijeljina od elementarnih i drugih nepogoda, kao i izvještaj o realizaciji Plana rada Odsjeka za civilnu zaštitu za prvih devet mjeseci ove godine.

Govoreći o stanju objekata o zaštitu od poplava, predstavnik „Voda Srpske“ u Štabu za vanredne situacije Miroslav Čvrgić je naveo da su na nasipima sanirana oštećenja od poplava za šta je nadležno ovo javno preduzeće i da su sada ovi nasipi bebjedni. Na lokalitetu Visoč na Savskom nasipu pri kraju je obnova nasipa u dužini od 1.500 metara i na tom dijelu nasip je izdignut za 1,20 metara u odnosu na projektovani nivo stogodišnjih voda, a nastavljeni su i radovi kod crpne stanice na Topolovcu. Kraju se privode i radovi na mjestu proboja Drinskog nasipa kod Balatuna, a na lokalitetu Orlovo polje izgrađen je pomoćni nasip dužine 1.700 metara. Na ovim lokalitetima uglavnom je preostalo da se izrade odvodni kanali i pomoćne saobraćajnice.

Ipak, član Štaba Zdravko Stevanović je istakao da je nakon poplava nedovoljno urađeno na zaštiti urbanog područja Bijeljine od voda iz kanala Dašnica i Majevičkog obodnog kanala i da bi, u slučaju obilnijih padavina, centar i južni dijelovi Bijeljine bili ponovo ugroženi od poplava.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu Drago Ristić je istakao da je, nakon ovogodišnjih poplava, poboljšana materijalna opremljenost Civilne zaštite, uglavnom zahvaljujući donacijama, a struktura CZ je pojačana ljudstvom, prije svega za odbranu od elementarnih nepogoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )