FOTO: srpskainfo.com

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti donelo je odluku da državljani još šest zemalja mogu bez dodatnih ograničenja, dakle testova ili karantina, uđu u Crnu Goru.

NKT je odlučilo da otvori granice za državljane Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea i to već od sutra.

Podsjetimo, Crnogorci su još od juna odbijali da otvore granice za srpske turiste obrazlažući to prvo “čudnim načinom brojanja zaraženih”, a kasnije i “eksplozijom novih slučajeva korona virusa u Srbiji”.

Nacionalno kordinaciono tijelo (NKT), koje je u Crnoj Gori zaduženo za donošenje odluka vezanih za restriktivne mjere, nedavno je odškrinulo vrata Crne Gore za srpske građane, ali isključivo one sa dubljim džepom koji mogu da doputuju privatnim avionima i sa dokazom o negativnom nalazu na PCR testu ne stariji od 72 sata.

Ništa nije pomoglo ni što je Turistička organizacija Budve zahtjevala da se turistima iz Srbije treba omogućiti dolazak samo sa serološkim testom.

– Mora se ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način, bar u jednom dijelu, pomoći turističkoj privredi i građanima koji se oslanjaju na turizam – saopštili su iz ove organizacije.

Na zelenoj listi Crne Gore nalaze se: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Alžir, Andora, Azerbejdžan, Barbados, Belorusija, Brunej, Fidži, Filipini, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kanada, Kina, Kuba, Lihtenštajn, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Mongolija, Mozambik, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Rusija, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

Na žutoj listi su Albanija, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, tzv. Kosovo, Liban, Sejšeli i Singapur. što znači da u Crnu Goru mogu ući ukoliko imaju negativan test na korona virus.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )