FOTO: Nezavisne.com

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u okviru akcije "Kafa" oduzeli su oko 22 kilograma spida i uhapsili jedno lice na području Sarajeva zbog sumnje da je proizvodilo i prodavalo drogu.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, uhapšen je K.H., vlasnik nargila bara "Orange" u Sarajevu, pretresen je stan u Novom Sarajevu, a droga je pronađena u frižideru.

Kako saznajemo, sve je urađeno u saradnji sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo i Opštinskim sudom u Sarajevu.

"Droga je pronađena u subotu prilikom pretresa jednog stambenog objekta i ona je privremeno oduzeta. Isti dan izvršeno je i hapšenje", saopšteno je iz SIPA.

Kako su istakli, prilikom realizacije navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA pretresli su jedan stambeni objekat i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko 22 kilograma praškaste materije koja asocira na opojnu drogu spid.

Kako navode, osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Podsjećanja radi, nedavno je u akciji kodnog naziva "Cer" izvršeno više od 80 pretresa, na više od 30 lokacija, na području Brčko distrikta BiH, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona, kada je SIPA u saradnji sa brčanskom policijom, MUP-om Tuzlanskog i Posavskog kantona vršila prikupljanje dokaza i istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja.

Kako je tada navedeno u brčanskoj policiji, akcija je usmjerena prema 23 osobe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )