FOTO: InfoBijeljina

Odbojkaški klub Radnik počeo je pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će po prvi put u istoriji nastupiti u jednom takmičenja po okriljem Evropske odbojkaške konfederacije.

U Premijer ligi brane titulu vicešampiona BiH, a u Kupu se nadaju da će napraviti nešto bolje rezultate nego prethodnih godina kada su ispadali u ranoj fazi takmičenja. Na početku sezone u klubu su se desile promjene. Nakon skoro pune decenije na mjestu šefa stručnog štaba, umjesto Darka Manojlovića, seniore Radnika vodiće Vladimir Milićević, dugogodišnji igrač i kapiten ovog kluba. 

- Čast mi je što sam postao trener Radnika, ekipe koja posljednjih sezona pravi nevjerovatno dobre rezultate u poređenju sa uslovima u kojima radimo. Pokušaću da nastavim sa onim što su prije mene radili Milan Đuričić i Darko Manojlović, koji su postavili odlične temelje za postizanje vrhunskih rezultata. Sav mukotrpni rad i trud koji smo kao klub uložili u prethodnom periodu pašće u vodu ako i ove, ali i narednih sezona ne nastavimo tim putem. Biće mi sigurno teško da se naviknem na novu ulogu, ali ću se potruditi da je radim pošteno i obećavam da ću dati sve od sebe, rekao je za portal InfoBijeljina novi trener odbojkaša.

Planovi u pripremnom periodu?

- Počeli smo sa pripremama 15. avgusta i smatram da je to sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za obaveze koje nas očekuju u novoj sezoni. Od Radnika svi očekuju neki visok plasman u svim domaćim takmičenjima, a ništa drugačije neće biti ni ove sezone. Kompletne pripeme odradićemo u Bijeljini. Prvo onaj najdosadniji dio na gradskom stadionu i u parku, a već za dvadesetak dana planiramo i odigravanje pripremnih utakmica. 

Kada je igrački kadar u pitanju Radnik će malo drugačije izgledati u novoj sezoni, iako su i dalje tu dobro poznata lica iz prethodnih sezona. 

- Napustila su nas dva igrača iz prethodne sezone, i nama je čast što su Dejan Jocić i Anto Oršolić upravo iz našeg kluba pojačali redove Budve i Mladosti iz Brčkog, ekipe koje uvijek imaju visoke ambicije u domaćim i međunarodnim okvirima. Pokušaćemo da njihov odlazak nadoknadimo igračima iz naših redova, a ako uvidimo da je potrebno, dovešćemo adekvatne zamjene. Probaćemo da dovedemo neke talentovane i u isto vrijeme kvalitetne mlade igrače. Radimo trenutno sa 15-ak igrača, a okosnicu tima u narednoj sezoni činiće Perišić, Ćulibrk, Đurić, a na ostalima je da se kroz treninge nametnu i da se izbore za prvu ekipu. S obzirom da je prethodnu sezonu, nakon velike pauze odigrao i Bojan Novokmet, pokušaćemo da sa njim ponovo napravimo dogovor kako bi svojim iskustvom i kvalitetom pomogao mlađim igračima. Dobili smo poziv ekipe iz Novog mesta da učestvujemo na turniru, gdje će igrati ekipe iz Francuske i Austrije, kao i na turniru u Kragujevcu, gdje svake godine nastupaju ekipe Superlige Srbije. Zaista dva kvalitetna turnira su pred nama na kojima ćemo se uigravati, i mislim da možemo ako pripreme prođu bez nekih većih problema, da se upustimo u borbu za vrh Premijer lige. Kada kažem vrh, mislim na prva četiri mjesta, čime bi bili zadovoljni.

U prethodnoj sezoni osvojili ste treće mjesto na Balkanskom kupu klubova odigranom u Turskoj, a ove godine igrate CEV kup izazivača. 

- Po prvi put u istoriji kluba predstavićemo se na internacionalnoj sceni. Napravili smo mnogo dobrih rezultata u prethodnom periodu, ali to ostaje za nama. Prioritet je domaće prvenstvo, ali ne možemo da ne pričamo o okršaju protiv Crvene zvezde iz Beograda. To će biti istorijski dvomeč koji igramo krajem novembra. Očekujemo spektakl i probaćemo da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu, jer mi tu ne igramo samo za sebe, već i za grad iz kojeg dolazimo. Ima još dosta vremena do tog dvomeča, i najbitnije je da se što bolje spremimo u pripremnom periodu, kako bi od 5. oktobra, kada počinje Premijer liga bili spremni za sve izazove. Prije toga očekuje nas prvo kolo Kupa RS, tako da je zaista dosta iskušenja pred nama. 

Novi trener odbojkaša Radnika se zahvalio svim medijima koji prate dešavanja u klubu te poželio da saradnju na istom ili još višem i boljem nivou nastave i u budućem periodu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )