FOTO: infomediabalkan.com

Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije vraćen je sa punkta Jarinje pošto mu službenici carinske službe samoproglašenog Kosova nisu dozvolili da prenese dvije kante meda za manastir Gračanica.

Vladika Teodosije rekao je za Radio-televiziju Srbije da se prvi put u 20 godina dogodilo da mu nije dozvoljen prelaz, da su carinici bili naprijatni, a nadređeni u carinskoj smjeni mu se, bez zaštitne maske, približio na razdaljinu od pola metra.

On je naveo da je, nakon zabrane, med vratio u Rašku, i ponovo se vratio na punkt Jarinje, te da je oba puta pretresen uz neprijatno ponašanje pripadnika carine u sinoćnoj smjeni na tom punktu.

"U automobilu sam bio sam, dolazio sam iz centralne Srbije, putovao za manastir Gračanicu. U gepeku sam nosio dve kante meda kao poklon za sestrinstvo", naveo je vladika Teodosije.

Carinici su ga zaustavili, rekli mu da parkira automobil sa strane i da sačeka da dođe njihov šef smjene.

Vladika Teodosije je šefu smjene pokušao da objasni da kante meda ne prelaze vrijednost robe dozvoljene za prenos i da je spreman da plati carinu.

Pošto mu je šef smjene prišao i počeo komunikaciju bez maske i propisane distance, a na vladikino ukazivanje da ne nosi obaveznu masku, carinski službenik okrenuo se i odmahnuo rukom.

"Osim što se nisu pridržavali preventivnih mera, posebno neprijatno i razočaravajuće je bilo to što sam u njihovom ponašanju osetio određenu dozu animoziteta prema meni", naveo je vladika Teodosije, koji je nakon toga stigao u Kosovsku Mitrovicu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )