FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo vladika budimljansko-nikšićki Joanikije koji je večeras sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem predvodio svečanu litiju ulicama Trebinja, zahvalio je Trebinjcima i ostalim Hercegovcima za podršku koju su pružili u očuvanju svetinja na području Crne Gore.

Vladika Joanikije je, obraćajući se okupljeenim građanima na trebinjskom Trgu slobode, svim Trebinjcima čestitao slavu i prenio riječi zahvalnosti iz Crne Gore.

"Bila mi je velika žalost kada je Sveti Vasilije pohodio grad Nikšić, kada je vlast Crne Gore stavila rampu da Hercegovci ne mogu da prođu u Nikšić. Nikada se poniženije nisam osjećao nego kada sam vidio da narod iz Hercegovine nije mogao doći", rekao je vladika Joanikije.

On je rekao da se ljubav Hercegovaca prema Crnoj Gori vidjela svih proteklih mjeseci kada su, kako je rekao, svetinje u Crnoj Gori bile napadnute na jedan nečastan način, spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

"Mi smo jedan narod, jedna vjera i jedna tradicija. Jedno srce i jedna duša", poručio je vladika Joanikije.

Vladika Joanikije je posebno zahvalio episkopu Dimitriju koji je, kako je rekao, bio stalno u Crnoj Gori i tako pokazao bratsku ljubav.

Vladika Dimitrije zahvalio je vladiki Joanikiju što je uveličao trebinjske slavske svečanosti, a Trebinjcima još jednom čestitao slavu.

On je u svojoj besjedi rekao da je danas u Trebinju sve bilo blagosloveno i divno, poručivši da je najvažnije ulaganje u djecu i mlade ljude u kojima su budućnost, spasenje i mogućnost za preobraženje na bolje.

"Blagoslov božiji nas svima vama, vašim bližnjima i vašim porodicama. Prenosim pozdrave od vladika koji su željeli, a nisu mogli doći", rekao je vladika Dimitrije.

Svečanom litijom, koja je večeras prošla ulicama Trebinja, i koncertom klasične muzike završene su slavske svečanosti povodom Preobraženja Gospodnjeg - krsne slave grada i trebinjskog Sabornog hrama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )