FOTO: null

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom pozvao je srpski narod na jedinstvo i bratsku slogu i ocijenio da je to najbolji put da se odupre raznim napadima i nasrtajima moćnih sila u ovom teškom vremenu.

Vladika Hrizostom danas je sa sveštenstvom zvorničkog namjesništva služio Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog arhangela Mihaila na srebreničkom pravoslavnom groblju, koja je u ratu devastirana i samo je djelimično sanirana.

Pred velikim brojem vjernika, vladika je pozvao na mir, razumijevanje i praštanje, te istakao da se u miru sva pitanja mogu rješavati na dostojanstven način, a da rat i terorizam svima donose nesreću i dovode do novih problema, podjela, nepovjerenja, mržnje, ljudskih žrtava i uništavanja mnogih duhovnih i kulturnih vrijednosti značajnih za cijelo čovječanstvo.

Vladika Hrizostom je poručio da, uz vjeru u Boga, jedino sloga i međusobno poštovanje među narodima mogu dovesti do očuvanja mira na zemlji, te je pozvao na poštovanje i uvažavanje različitosti.

Vladika je čestitao vjernicima Aranđelovdan, a onima koji danas slave poželio je da u sreći, ljubavi, vjeri i zdravlju proslave krsnu slavu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )