FOTO: Nezavisne

Hrvatska vlada sinoć je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste u Splitu, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

To je za Hinu izjavio portparol vlade Marko Milić, ne precizirajući međutim da je riječ o srpskim vaterpolistima.

"Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tokom dana razgovarao je o okolnostima slučaja sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom", rekao je Milić.

Kitarović: Huliganstvo je pošast

Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo, poručila je sinoć hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi.

"Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u odbranu tih vrijednosti", navela je Kitrovićeva na svom tviter nalogu.

Trojica srpskih vaterpolista iz kluba Crvena zvezda napadnuti su u subotu nešto prije 14 sati na splitskoj Rivi, pri čemu su dvojica uspjela da pobjegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Njih su napala petorica mladića, a jedan od vaterpolista je u tom napadu lakše povrijeđen.

Jutarnji list objavio je ranije sinoć da je očevidno da je napad na srpske vaterpoliste bio planiran, što se, kako su naveli, može zaključiti na osnovu fotografije koju im je dostavio čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, a na kojoj se vidi da je jedan od dvojice uslikanih napadača imao u ruci teleskopsku palicu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )