FOTO: pixabay

Nekoliko stvari treba imati u vidu ako se nadate optimalnim rezultatima vašeg vježbanja

1. Koliko ste doslijedni

Dosljednost je najvažniji faktor. Napravite raspored i držite ga se. Česta "preskakanja" treninga mogu potpuno zaustaviti vidljivi napredak.

2. Kojim intenzitetom trenirate

Intenzitet je drugi važan faktor. Ako se ne trudite dovoljno, kao da se ne trudite uopšte. Vašem tijelu je potreban izazov kako bi se razvijalo. Nema zabušavanja!

3. Koliko ste precizno definisali cilj

Čak iako se mnogo potrudite tokom vježbanja, dvije serije trbušnjaka nedeljno neće vam pružiti izvajan stomak. Ako sve ostalo radite ispravno, ali ne vježbate određenu grupu mišića dovoljno često, rezultata neće biti. To ne znači da treba da pretjerate. U vježbanju, kao i u životu, prava mjera pobjeđuje.

4. Kakva vam je forma

Forma je jedan od najbitnijih faktora kada je vježbanje u pitanju. Izvedite vježbu pravilno - očekujte rezultate. Izvedite je nepravilno - očekujte povredu bez rezultata.

5. Koliko često uvodite promjene

Ako stalno radite iste vježbe na isti način, vaše tijelo će se toliko navići, da će trening izgubiti željeni efekat. S vremena na vrijeme nešto promijenite - težinu, brzinu, broj ponavljanja, način izvođenja vježbe ili samu vježbu.

6. Odmarate li dovoljno

Odmor je još jedan od presudnih faktora. Ne samo da vaše tijelo raste dok se odmara, već se treniranje sa zamorenim mišićima može završiti povredom. Bez sna i dovoljne pauze između treninga, nećete imati energije da uložite napor dovoljan za rezultate koje zaslužujete.

7. Držite li ishranu pod kontrolom

Ishranu smo ostavili za kraj jer je vjerovatno najbitniji faktor. Ako jedete premalo ili pogrešnu hranu - vaši mišići se neće razvijati. Ako jedete previše - ili pogrešnu hranu - nećete smršati ili ćete se čak gojiti. Bez vježbanja možete dovesti liniju u red. Bez prave ishrane - ne možete nikako.

Vježbanje je kao lanac koji se sastoji od ovih 7 karika. Ako jedna popusti, popustio je cio lanac. Pazite na sve njih i rezultati će biti brzi i iznenađujući.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )