FOTO: InfoBijeljina

Većina srednjoškolaca u Srpskoj odabrala je da izučava vjeronauku, koja je od ove školske godine uvedena u srednje škole, a tek nekolicina đaka odlučila je da pohađa časove iz alternativnog predmeta, kultura religija.

Učenici prvih razreda srednjih škola širom Srpske od septembra jednom sedmično slušaju lekcije iz vjeronauke, a direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović kaže da su đaci pokazali veliko interesovanje za pohađanje časova iz ovog nastavnog predmeta.

- U našoj Ekonomskoj školi sto odsto učenika odabralo je vjeronauku, a slično je i u drugim srednjim školama. Vaspitanje učenika i buđenje moralne svijesti treba da bude suštinsko u ovom vremenu, a takve sadržaje učenici teško mogu da dobiju iz drugih predmeta. Veliko interesovanje đaka pokazuje da su negativni komentari prije uvođenja vjeronauke bili neopravdani - rekao je predsjednik Aktiva direktora bijeljinske regije Duško Đurić.

Vjeronauka je u srednje škole u Srpskoj uvedena na prijedlog Srpske pravoslavne crkve i predsjednika RS Milorada Dodika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )