FOTO: null

BIJELJINA - Jedinstveni beogradski a kapela hor “Viva voks” održao je u Bijeljini dva koncerta u prepunoj dvorani Centra za kulturu.

Bijeljinska publika je dvije večeri uživala u jednoipočasovnom izvođenju popularne muzike koju horisti dočaravaju samo glasovima.

Dirigent hora Jasmina Lorin rekla je da je veoma zadovoljna prvim gostovanjem u Bijeljini i da su članovi hora oduševljeni gostoprimstvom publike i ljudi uopšte u gradu.

Prema njenim riječima, "Viva voks" je divno društvo intelektualaca, ljekara, arheologa, istoričara, inženjera i pravnika koji se druže više od 15 godina.

Lorinova kaže da ih je popularnost iznenadila na početku i smatra da je toj popularnosti značajno doprinio internet.

Ona ističe da njihovi uspjesi doprinose popularizaciji a kapela horskog pjevanja i da u Srbiji već ima nekoliko ovakvih malih sastava.

Direktor Centra za kulturu Ljiljana Erkić rekla je da je gostovanje ovog srpskog hora izazvalo nezabilježen interes publike u Bijeljini.

Prema njenim riječima, karte za oba koncerta po cijeni od 20 KM rasprodate su već dva sata nakon puštanja u prodaju, što je rekord u Bijeljini kada je riječ o ovakvim gostovanjima.

Erkićeva kaže da je gotovanje "Viva voksa" u Bijeljini sa 2.500 KM pomoglo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )