FOTO: InfoBijeljina

U okviru kulturne manifestacije "Višnjićevi dani" u Bijeljini su danas dodijeljene nagrade za najbolje učeničke literarne radove i pobjednike na takmičenju recitatora i besjednika iz osnovnih i srednjih škola.

Član žirija Milica Marić pohvalila je svih 68 učesnika iz osnovnih škola od kojih je prvonagrađena za besjedništvo Zorica Mrkaljević iz škole "Meša Selimović" u Janji, među mlađim recitatorima Valentina Laketić iz škole "Petar Kočić" Brodac i među starijim učenicima Anastasija Gogić iz škole "Knez Ivo od Semberije".

U kategoriji srednjoškolaca najbolji je među 11 recitatora bio bijeljinski gimnazijalac Đorđe Despotović, rekla je novinarima predsjednik žirija u ovoj kategoriji Ivanka Ranković.

Među sedam škola koje su prijavile takmičare u besjedništvu o slobodnoj temi pobjednik je Gordana Petrović iz Tehničke škole "Mihajlo Pupin" za besjedu "Realnost i imaginarijum".

Cvijetin Ristanović bio je na čelu komisije koja je ocjeljivala literarne radove učenika i u ovoj kategoriji pobjednik je među osnovcima Teodora Protić iz škole "Dvorovi" o temi "Filipove pjesme su krepile hrabrošću u vremenima buna".

U kategoriji srednjoškolaca o temi "Višnjićeve pjesme su najvjernije i najsnažnije svjedočanstvo ustaničke borbe za slobodu" zbog slabog odziva učenika dodijeljene su samo dvije druge nagrade Slađani Lukić iz Gimnazije "Filip Višnjić" i Milanu Kačareviću iz Tehničke škole.

Ristanović je rekao novinarima da godinama traje osipanje broja učesnika u raznim aktivnostima i takmičenjima tokom kulturne manifestacije "Višnjićevi dani", sa tradicijom od 26 godina, te izrazio nadu u bolji odziv mladih narednih godina.

Svečana dodjela nagrada održana je u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )