FOTO: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će primiti vakcinu protiv virusa korona i pozvao je sve građane da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer je to u ovom momentu jedino rješenje za suzbijanje kovida 19.

Višković je istakao kako ima povjerenje u sve vakcine, ali je pojasnio i da neće prvi "potrčati" da ne bi bila priča da premijer hoće prvi da se vakciniše.

On je ponovio da je plan vakcinacije u Srpskoj urađen i da će se ići po principu po kojem radi Srbija, te istakao važnost medija u promovisanju imunizacije.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će se vakcinisati bilo kojom vakcinom koja dođe u BiH, jer apsolutno vjeruje sistemu vakcinacije i imunizacije.

On je ponovio da je vakcinacija dobrovoljna i da građani, koji se ne budu htjeli vakcinisati, neće snositi nikakve sankcije.

- Ukoliko se više građana vakciniše, to će biti veći efekat u suzbijanju virusa, ali vakcinisanje je dobrovoljno - pojasnio je Šeranić.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija potvrdio je da je spreman da primi vakcinu protiv virusa korona.

On je ocijenio da ne spada u grupu onih koji prvi treba da prime vakcinu, jer je prebolovao koronu. "Ali, spreman sam da se vakcinišem", istakao je Tegeltija na konferenciji za novinare.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević iskazali su spremnost da se vakcinišu.

Tegeltija je danas u Sarajevu razgovarao sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem o zajedničkom pronalaženju alternativnih izvora za nabavku vakcine protiv virusa korona.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )