FOTO: InfoBijeljina.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić posjetili su danas u Donjem Crnjelovu poljoprivrednika Mladena Mitrovića koji se bavi proizvodnjom voća i povrća na 60 hektara zemlje.

Sastanku sa semberskim poljoprivrednikom, koji je u toku, prisustvuju i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljko Ćorić, pomoćnik ministra poljoprivrede Srpske Zoran Maletić i gradski menadžer Predrag Jović.

Poljoprivrednik Mitrović pod pšenicom ima zasađeno 30 hektara zemlje, pod kukuruzom 20 hektara, zatim pod kupusom dva, paprikom i paradajzom po jedan, dok pod lubenicom ima šest hektara zemlje, a pod dinjom jedan.

Zvaničnici su ranije danas posjetili farbriku "Sava Semberija" u Bijeljini koja se bavi preradom voća i povrća, kao i Mesnu industriju "ZP-komerc" u Vršanima gdje su razgovorali sa direktorom LJubišom Rosićem, te farmu poljoprivrednog proizvođača Bobana Petrića u Donjem Magnojeviću.

Nakon posjete Semberiji, premijer Srpske će održati danas sastanak i sa predsjednikom Upravnog odbora zvorničke "Alumine" Milom Matićem.

Vlada Republike Srpske usvojila informaciju o stanju u proizvodnji i plasmanu proizvedenog povrća u Srpskoj, a u vezi sa pandemijom virusa korona, u kojoj se navodi da će iz Kompenzacionog fonda biti obezbijeđeno dva miliona KM za finansiranje interventnog otkupa tržišnih viškova povrća sa ciljem zaštite domaće proizvodnje i stabilizacije tržišta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )