FOTO: InfoBijeljina

Zahvaljujući umjetnosti umjesto da vidimo jedan jedini svijet, ovaj naš, mi vidimo kako se on umnožava, pa koliko ima originalnih umjetnika, toliko nam svjetova stoji na raspolaganju.

Jedan takav  skroman, jedinstven svijet pod okriljem pjesničkog pera stvoren između najsvjetljih svitanja i najljepših sumraka na proplancima Majevice ima i Slobodan Jović, mladi, višestruko nagrađivani pjesnik iz Tobuta.

Jović je rođen 1984. godine u Tuzli, a životni put naveo ga je da svoje učiteljske i pjesničke dane provodi u najljepšem majevičkom selu.  

Tvorac je nekoliko zbirki pjesama, a za svoju zbirku “Strah od savršensta” nagrađen je čak četiri puta uz niz komplimenata starijih kolega.

Zanimljivo je i  to da je mladi pjesnik sav prošlogodišnji honorar od nagrade “Pero despota Stefana Lazarevica” koji je osvojio poklonio za obnovu Hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu. 

Slobodan Jović je takođe urednik časopisa “Bokatin Dijak”, iza kojeg je već 17 brojeva. Časopis je naišao na fin prijem kod čitalaca i publike, te je stekao lijepo mjesto na mapi Srpske knjizevne periodike. 

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu koji se nalazi na YouTube kanalu portala InfoBijeljina.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )