FOTO: null

Dvanaesta Tucijada u Suvom Polju okupila je i ove godine veliki broj posjetilaca, a u takmičenju za najjače i najšarenije jaje učestvovalo je 56 takmičara.

Pobjednik ovogodišnje Tucijade je Ljubiša Živanović iz Velike Obarske, drugo mjesto pripalo je Branku Ivanoviću iz Suvog Polja, a treće Miši Mijatoviću. 

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji nagrada za najšarenije vaskršnje jaje pripala je Ivani Bogdanović iz Suvog Polja.

Mještani kažu da se svake godine na Vaskrs raduju okupljanju na Tucijadi, te da smisao nije pobijediti u ovom takmičenju, već provesti praznik Hristovog Vaskrsenja u radosti i druženju sa komišijama i prijateljima. 

Okupljanje naroda ovog kraja na „meraji“, na kojoj se održava i Tucijada, traje blizu 200 godina, a mještani s ponosom ističu da se na ovom istom mjestu od davnina igrala i „igra kočića“, koja izaziva posebno interesovanje. 

O nastojanjima mještana Suvog Polja da očuvaju tradiciju i običaje ovog kraja svjedoči i spomenik Vaskršnjem jajetu, koji je na ovom mjestu podignut prije dvije godine. Spomenik je visok dva metra i ukrašen tradicionalnim motivima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )